Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op ons wiskundige brein. Enig verstand van wiskundige theorieën is geen overbodige luxe meer in onze samenleving heden ten dagen. Zowel simpele berekeningen als het optellen van getallen of aftrekken van twee of meerdere getallen. Dit kunnen de meeste mensen nog wel uit het hoofd. Maar wanneer er wiskundige wortels of machten bij komen kijken wordt het een stukje moeilijker en is hoofdrekenen niet altijd te gebruiken. Hiervoor is de hulp van een rekenmachine erg handig.
Moeilijke berekeningen worden met het gebruik van een rekenmachine een stuk eenvoudiger. Daarnaast krijg je een veel preciezer antwoord en dat ook nog eens sneller als wanneer je geen rekenmachine gebruikt. Alleen maar voordelen dus. Een rekenmachine is zeer eenvoudig te gebruiken. Je vult simpelweg de getallen in en je geeft de soort berekening in. Het + symbool gebruik je voor optellingen. Wil je getallen aftrekken, dan kies je het – teken. Bij het vermenigvuldigen van getallen gebruik je * als je de rekenmachine van je computer gebruikt, of je klikt op het x knopje en voor deelberekening geldt / als standaard symbool. Het enige wat je hoeft te doen is op enter of = te klikken en de rekenmachine voert al het werk voor je uit.
Rekenmachines zijn echt overal. Elke computer, telefoon of kassa beschikt over een rekenmachine. Maar ook online zijn verschillende versies te vinden. Een uitkomst uitrekenen hoeft dus nooit lang te duren, want je hebt altijd wel een rekenmachine bij de hand. Google beschikt ook over een eigen rekenmachine. Deze heeft veel verschillende mogelijkheden naast het gebruikelijke optrekken, aftrekken, vermenigvuldigen en delen van getallen. Op een makkelijke manier kun je percentages berekenen en door de valutafunctie kun je heel eenvoudig zien wat de actuele koers is van de euro ten opzichte van bijvoorbeeld de dollar. Een rekenmachine is dus erg veelzijdig.